Nowe, większe możliwości zarządzania danymi z naszej aplikacji

obrazek autora
1.06.2021

Wprowadzenie hurtowni danych to krok, na który zdecydowaliśmy się, aby usprawnić nasze działania związane z zarządzaniem i analizą informacji, które dostarcza nam nasza aplikacja. Poniżej możecie przeczytać, co dokładnie umożliwia nam takie rozwiązanie i jakie ma znaczenie dla partnerów biznesowych oraz użytkowników Mojej Gazetki.

Czym jest hurtownia danych?

Hurtownia danych to zaawansowany system, który umożliwia zarządzanie dużymi ilościami danych z różnych źródeł. Centralizuje je, tworząc archiwum danych, które jest materiałem do pracy analityków.

Taki mechanizm daje szereg możliwości biznesowych dla przedsiębiorców, którzy chcą lepiej poznać swoich użytkowników i sposób, w jaki korzystają z jego produktów w internecie.

Jakie możliwości daje nam hurtownia danych?

Jakie możliwości daje hurtownia danych? Nasza hurtownia gromadzi dane na temat tego, jak użytkownicy wyszukują produkty, jak przeglądają gazetki, jak tworzą listy zakupów itp. W Mojej Gazetce wykorzystujemy ją przede wszystkim do tworzenia własnych rozwiązań do analizy zachowań użytkowników w obrębie aplikacji.

Na podstawie tych analiz możemy tworzyć rozwiązania lepiej dopasowane do preferencji użytkowników oraz tworzyć oferty, które spełniają wymagania nawet najbardziej wymagających partnerów biznesowych.

Hurtownia danych Mojej Gazetki oparta jest na narzędziach i infrastrukturze Google, m.in. Google Analytics — standardzie na rynku marketingu internetowym. Zapewnia to rzetelność gromadzonych danych i stabilność rozwiązania.

Co to oznacza dla naszych partnerów biznesowych?

We współpracy biznesowej stawiamy na efektywność. Nowe rozwiązania pozwalają nam jeszcze lepiej realizować cele naszych partnerów i oferować im nowe możliwości. Wdrożenie hurtowni danych pozwoliło nam:

Co to oznacza dla użytkowników Mojej Gazetki?

Również użytkownicy Mojej Gazetki wiele zyskają na tych zmianach. Hurtownia danych pozwoli nam bowiem dodawać do aplikacji nowe funkcje, jeszcze lepiej dopasowane do ich potrzeb.

Chcemy tutaj podkreślić, że wszystkie dane przechowywane są w sposób zanonimizowany, uniemożliwiający powiązanie ich z konkretnym użytkownikiem.